RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як ефективно боротися з водіями-лихачами

Одним з методів боротьби з водіями, що порушують правила дорожнього руху, може бути облаштування дорожньої інфраструктури таким чином, щоб вона обмежувала швидкість автомобілів.

Про це "Апострофу" розповів експерт з урбаністики Григорій Мельничук.

За його словами, в європейських країнах дороги планують так, що водій не в змозі розігнатися до швидкості, яка перевищує дозволену законом.

"Якщо у нас встановлено обмеження для населених пунктів у 50 кілометрів на годину, то не може бути в місті широке, пряме шосе з просторими смугами, яким будь-яка людина буде їхати швидше. Крім того, одночасно має створюватися величезна кількість інженерних рішень: острівці безпеки, викривлення проїжджої частини, круговий рух, як це влаштовано в європейських країнах, де водій фізично не може їхати швидше, ніж це дозволено законом. Водія заганяють у такі рамки, що, якщо він буде їхати швидше, він розіб'ється раніше, ніж встигне когось збити", - зазначив експерт.

Детальніше про способи боротьби з порушуючими правила водіями і винуватцями аварій читайте в матеріалі "Апострофа": Мажори на дорогах: скільки коштує відмазатися від ДТП.