RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про арешт в Росії ще двох українців

Російські силовики заарештували українців Олега Чабана і Олександра Манчура, які працювали водіями на рейсовому автобусі Вінниця-Москва.

Про це повідомляє 24 канал.

Затримання українців відбулося ще кілька місяців тому під час рейсу на території РФ. Причиною для цього стало нібито те, що водії перевозили в автобусі чотири пакети зі зброєю та вибуховими пристроями.

За словами адвоката 43-річного Чабана, передати пакети рейсом погодився його колега Манчур, але не знав про їх вміст. Дружина про затримання Чабана дізналася в травні. Українським дипломатам росіяни повідомили про арешт тільки через місяць, хоча за законом повинні були зробити це протягом трьох днів.

"На жаль, ситуація така в Росії, що не єдиний випадок, коли права наших громадян з урахуванням, напевно, і політичних міркувань порушуються і зневажаються таким нахабним чином", - коментує ситуацію адвокат Чабана Юрій Білоус.

На даний момент обидва затриманих знаходяться в Брянському СІЗО. Термін запобіжного заходу у них має закінчитися у вересні.

Також відомо, що російська сторона ігнорує запити з проханням українського консула відвідати затриманих. При цьому дружині Чабана все ж дозволили побачиться з ним.

"Побачення, яке нам було дозволено. Нам довго не дозволяли бачитися. Я побачила, що у нього був дуже напухлий правий бік. Запитала, чи били його - відповіді не було. Він нічого мені не говорить. На сьогоднішній момент ніяких свідчень проти нього немає", - розповіла вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії затримали майора українського Міністерства внутрішніх справ у відставці, практикуючого адвоката Ігоря Кияшка.