RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

​Україна завербувала "міністра" з ДНР: він здає всі плани Кремля

Один з ватажків ДНР - так званий "міністр культури" Юрій Лекстутес - евакуйований з тимчасово окупованої Донецької області.

Про це повідомляє ТСН.

Як виявилося, людину, яка повиннна була замінити на посаді Олександра Захарченко, завербувала українська розвідка і тепер доставила його на контрольовану територію.

Лекстутес повідомив що в Кремлі за Донбас йде справжня війна між різними центрами впливу - ФСБ, ГРУ, військовою розвідкою. У 2014 році йому запропонували очолити ДНР.

"Співробітник ГРУ Іванович представив мене як майбутнього главу "республіки" і що це вирішене питання. Мене висунуло ГРУ, але у них була конкуренція з ФСБ", - розповів Лекстутес.

За його словами, пропозиція надійшла від ГРУшників-кураторів зірки "фейкових" пропагандистських роликів, провокаторки Марії Ципко (вона ж - Марія Викіна, Бавикіна і Тарасенко), пообіцяли силову підтримку.

"Викликали помічника Ходаковського і Безлер і кажуть їм, що ви за фактом за нього відповідаєте", - повідомив він.

Але в 2015-му перемогла ФСБ і ватажком ДНР став Олександр Захарченко.

"Коли питання Суркова у Путіна було вирішено, їм я став вже нецікавим. Мене засунули в тюрму, розстрілювати виводили", - зазначив колишній "міністр".

Його звинувачують за статтею про створення терористичної групи чи терористичної організації. Лекстутес вважає, що після вбивств Гіві, Мотороли, Мозгового і т.д на контрольованій території йому буде безпечніше.

Як відзначили журналісти ТСН, гарантії колишнього "міністра" - це щедре розмаїття деталей і фактів, які він може надати для планування подальших операцій української контррозвідки.

Як повідомляв "Апостроф", один із ватажків ДНР насмішив заявою про "арабських найманців" ЗСУ.