RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Хімічна катастрофа в Криму: Україна прийняла резонансне рішення

Україна закриває контрольні пункти "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом через небезпеку для персоналу, в зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією на заводі "Титан" в Армянську.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"З метою збереження життя та здоров`я персоналу Держприкордонслужби та громадян, які проживають біля адмінмежі і слідують через КПВВ, в зв’язку з небезпечною екологічною ситуацією, яка склалася на заводі "Титан" на території тимчасово окупованого Криму прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка". Перетнути адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом можна буде лише через КПВВ "Чонгар", який працює в штатному режимі", - пише він.

Також Слободян зазначає, що на закритих пунктах продовжать нести службу прикордонники, але пропуск громадян буде здійснюватися тільки в екстрених випадках.

"Громадяни України з окупованого півострова, які будуть прагнути врятуватися від стихійного лиха на материковій Україні будуть оформлятися в спрощеному порядку", - додає прес-секретар.

Нагадаємо, докладніше про катастрофу в Армянську і загрози для України читайте: Операція Москви або аварія: що сталося в Армянську.