RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Детективи НАБУ грають в політику і готують слабкі документи - САП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкинула звинувачення НАБУ про злив інформації щодо підготовки подання на першого заступника голови СБУ Павла Демчину, і опублікувала документ підозри, який подали детективи.

Про це повідомляється на Facebook сторінці САП.

"Сьогодні на офіційному сайті НАБУ нібито вимушено оприлюднено інформацію, яка становить таємницю досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення та вчинення інших злочинів першим заступником Голови СБУ. Як зазначено, за дивним збігом обставин, практично одразу після направлення на погодження до САП проекту повідомлення про підозру першому заступнику Голови СБУ, про це стало відомо фігуранту справи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в САП підкреслили, що не вважають це збігом обставин і, з огляду на спробу НАБУ провести паралелі між цією справою і справою міністра інфраструктури Володимира Омеляна, розцінює це як кулуарну боротьбу керівників НАБУ.

"САП рішуче відкидає будь-які звинувачення у розголошенні матеріалів слідства його фігуранту і вимагає від НАБУ, по-перше, фактичних підтверджень чергових голослівних звинувачень, а по-друге, пояснень, чому повідомлення про підозру було складено «зненацька», без будь-яких узгоджень з прокурорами та без виконання у повному обсязі запланованого у справі комплексу слідчих (розшукових) та процесуальних дій", - відзначили в САП.

У той же час, в САП засудили маніпуляції НАБУ по "ідентичності" справ Омеляна і Демчини. Також відомство оприлюднило проект повідомлення про підозру Демчині, який надійшов в САП пізно ввечері п'ятниці, 7 вересня.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Солом'янський районний суд Києва відпустив на поруки міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якого підозрюють в незаконному збагаченні і декларування недостовірної інформації.