RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Антимонопольний комітет має прискорити розслідування змови мобільних операторів - нардеп Шахов

Антимонопольний комітет має прискорити розслідування змови українських мобільних операторів, які маніпулюють тарифними планами.

Про це заявив народний депутат від «Нашого краю» Сергій Шахов.

Він зауважив, що через дії операторів українці витрачають величезні кошти, навіть не підозрюючи про це.

«Другий місяць люди платять за шахрайськими тарифними планами, коли їм замість помісячної абонплати за розмови встановили абонплату за 28 днів. Відповідно, користувачі зв'язком поповнюватимуть рахунки не 12, а 13 разів на рік. Додатково буде витрачено 2,5 мільярда гривень щороку, або понад 200 мільйонів гривень на місяць. Ці кошти виймають з кишень простих людей, які про це навіть не підозрюють. Антимонопольний комітет має прискорити розслідування», – пояснив Шахов.

Народний депутат нагадав, що місяць тому «Наш край» звернув увагу Антимонопольного комітету на цю проблему.

«АМКУ відреагував лише за кілька тижнів потому. Мабуть чиновники таки отримали SMS-ки з попередженням про нові умови розрахункового періоду та заворушилися. Між тим люди вже другий місяць переплачують операторам. Компанії перевиконують «план». Їхні топ-менеджери отримують бонуси та премії, а прості люди бідніють», – обурився Шахов.

Народний депутат від партії «Наш край» вимагає від Антимонопольного комітету покарати винних.

«Вочевидь, йдеться про монопольну змову. Оператори мають відповісти за свої дії», – підсумував Шахов.

Нагадаємо, у другій половині серпня три провідні мобільні оператори України перевели значну кількість пакетів на чотиритижневий термін дії та оплати. На своє виправдання пояснили, що поряд із новими тарифами в них збережені традиційні – помісячні. В Україні загалом підключені понад 50 млн мобільних номерів.