RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На великому хабарі попався важливий прокурор з ГПУ

5 жовтня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України викрили на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. дол.прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури.

Зазначається, що прокурор вимагав 20 тис. дол. за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від "пропозиції" прокурор погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

"За умовами "угоди", 20 тис. дол. мали бути сплачені двома траншами. Перший — 15 тис. дол. - як завдаток, решта 5 тис. дол. - перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в НАБУ, посадовця ГПУ викрито "на гарячому".

Під час обшуків детективами НАБУ виявлено предмет неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. дол. США.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Служби безпеки України затримали керівника Дружківського відділення поліції Донецької області, екс-командира батальйону "Харків-1" Сергія Янголенка за хабар у 200 тисяч гривень.