RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

СБУ підозрює депутата з Харкова в державній зраді і роботі на спецслужби РФ: фото і скандальні подробиці

Підозрюваний СБУ глава Холодногірської райадміністрації в Харкові Максим Мусєєв, якого звинувачують у державній зраді, ховається на території Росії.

Про це повідомляє "NewsRoom".

За версією СБУ, під виглядом допомоги захисникам України Мусєєв збирав інформацію, яка носить військовий і мобілізаційний характер. Їм була створена альтернативна організація ветеранів, що склала списки як діючих, так і колишніх військовослужбовців. Потім ці дані передали замовникам з країни-агресора.

Силовики задокументували наявність у глави Холодногірської адміністрації паспорта РФ, який він також отримав у 2015 році. Слідчі оголосили йому підозру за статтею 111 КК України ( "державна зрада") і планують оголосити Мусєєва в міжнародний розшук, тому що зараз він ховається на території Росії. Згідно з інформацією журналістів, чиновник покинув Харків близько місяця тому.

Крім того, на думку правоохоронців, організація ветеранів АТО, створена Мусєєвим, займалася також рекетом і здирництвом. Як повідомляється, мова йде про "Асоціацію ветеранів АТО і патріотів України", членів якої співробітники СБУ підозрюють у здирництві. За версією силовиків, подільники нападали на будівельні майданчики, викрадали техніку, погрожували робочим - а після запропонували керівництву компанії заплатити 30 тисяч доларів за можливість спокійно вести бізнес.

Нагадаємо, 13 вересня в Харкові співробітники СБУ затримали главу організації ветеранів АТО Дениса Семенюка, а його помічник, Олексій Литовченко, був застрелений при спробі чинити опір.