RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Українське підприємство викрили у постачанні матеріалів для путінського моста в Крим: фото

Співробітники СБУ розкрили факти поставки українським підприємством в РФ матеріалів, використовуваних для будівництва Керченського мосту, який з'єднує окупований Крим з територією Росії.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією правоохоронців, менеджмент одного з українських підприємств, яке здійснює видобуток щебеню, налагодив його поставки до країни-агресора. Ділки без необхідної дозвільної документації видобували у кар’єрах, власником яких є громадянин РФ, корисну копалину та реалізовували її, зокрема через посередників російській компанії, яка є дочірньою структурою ВАТ "Мостожелезобетонконструкція".

Було встановлено, що це товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи із будівництва Керченського мосту. Загалом до Росії було здійснено двадцять п’ять поставок щебеню загальною масою двадцять вісім тисяч тонн. Через співпрацю української комерційної структури із російськими підприємствами, що провадять господарську діяльність на тимчасово анексованій території АР Крим, слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові.

В рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії в приміщеннях адміністрації кар'єрів і за місцем фактичного проживання директора підприємства. Співробітники СБУ виявили та вилучили договори, контракти, вантажні митні декларації, що підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, які діють у тимчасово анексованому Криму. Тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних осіб у протиправному механізмі і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 4 жовтня на Керченському мосту в анексованому Росією Криму сталася надзвичайна подія: у воду впав один з прольотів залізничної частини споруди.