RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розстріл бізнесмена в Харкові: з'явилися нові дані

Бізнесмен Володимир Безрук, який був поранений в середу ввечері, 10 жовтня, на виході зі спортклубу "Yod" в Харкові, знаходиться в стабільному стані.

Про це на брифінгу в четвер, 11 жовтня, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех.

"Потерпілому проведено операцію, стан його стабільний. Чекаємо, що лікарі дозволять спілкування з зазначеною особою", - сказав він.

За його словами, куля потрапила в праву частину грудної клітини через шосте ребро і зачепила артерію. Саме з цієї причини бізнесмен втратив багато крові, але лікарям вдалося стабілізувати його стан.

Також поліція виявила автомат, з якого міг бути поранений Безрук.

"Це автомат АКМ з розкладним прикладом. У ньому знаходився 1 патрон і в магазині автомата перебували ще 23 бойових патрона (калібр 5,45)", - сказав він.

На даний момент слідство розглядає ряд версій, серед яких замах на умисне вбивство, вчинене у зв'язку з комерційною професійною діяльністю (на потерпілого зареєстровано 4 фірми, пов'язані з охоронною, юридичною діяльністю, а також аграрною сферою).

Друга версія - замах на вбивство через боргові зобов'язання як потерпілого, так і осіб, які були винні гроші йому, замах на вбивство з корисливих мотивів, помсти або через розподіл сфер впливу на аграрному ринку.

Крім того, слідство розглядає версії замаху на вбивство на замовлення і замаху з метою залякування, шантажу, помсти або впливу іншого характеру на людей з оточення Безрука.

Уточнюється, що за бізнесменом стежили, причому незаконно. Також за даними слідства, стріляла одна людина, але у неї були спільники. Поліція не виключає, що вогонь вівся з автомашини, що проїздила мимо машини. При цьому злочинці мали намір саме убити чоловіка.

"Мета була саме вбивство. Характер пострілів і відстань (близько 56 метрів) давало реальну можливість з використанням автоматичної зброї саме вбити цю людину. Все постріли були зроблені купчасто, тобто той, хто стріляв має відповідні навички використання зброї", - сказав Бех.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в харківського бізнесмена Владислава Безрука стріляли 10 разів.