RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Патріарх Кирило зробив самовпевнене заяву по автокефалії України

Патріарх Московський Кирило вважає, що більшість росіян підтримує його рішення про розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом через автокефалію УПЦ.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Для того, щоб такі рішення підтримувалися всім народом - а зараз я відчуваю, що абсолютна більшість православних людей підтримує ці рішення, треба, щоб духовенство теж проводило роботу", - сказав патріарх Кирило, відповідаючи на запитання учасників VIII Загальноцерковного з'їзду з соціального служіння, який завершується в п'ятницю в Москві.

Кирило також заявив, що "робота по Україні" повинна тривати.

"Я дуже сподіваюся, що так воно і є, але душпастирська праця по роз'ясненню ситуації на Україні є дуже важливою", - додав предстоятель Церкви.

Нагадаємо, 11 жовтня на засіданні Синоду Константинопольського патріархату було прийнято рішення продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

Детальніше про те, чому Росія програла війну за церкву і зруйновано концепцію Третього Риму, читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль в розпачі: Україна виграла найважливішу битву - Хара.