RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Україна може прийняти жорстке рішення по топ-чиновниці Путіна: подробиці

Російському омбудсмену Тетяні Москальковій можуть заборонити в'їзд в Україну в зв'язку з її незаконним відвідуванням анексованого Криму через бійню в Керчі.

Про це уповноважений з прав людини у Верховній Раді Людмила Денисова написала у вівторок, 23 жовтня, в Facebook.

"Омбудсмен РФ приїхала сьогодні (23 жовтня, - прим. ред.) до Керчі, в черговий раз порушивши правила перетину українського кордону", - заявила омбудсмен.

Вона також нагадала, що за такі дії Москальковій раніше було заборонено в'їжджати в Україну. Згодом обмеження були зняті президентом України Петром Порошенком для виконання домовленостей з президентом РФ про взаємні і синхронні відвідини ув'язнених.

"Порушення законодавства України омбудсменом РФ може спричинити нову заборону в'їзду його в Україну і поставити під загрозу взаємні відвідування", - додала Денисова.

Крім того, вона зазначила, що зверталася до омбудсмена РФ і висловлювала свою готовність разом з нею відвідати анексуваний РФ Крим і виконати гуманітарну місію, проте відповіді не отримала.

Детальніше про трагедію в Керчі читайте в матеріалі "Апострофа": Трагедія в Керчі: неготовність до "русского мира" і діагноз путінському суспільству.