RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Резонансна ДТП в Харкові: адвокат Зайцевої вимагає поділу провини

У середу, 24 жовтня, в Київському суді Харкова відбулося чергове слухання справи Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, обвинувачених в страшній ДТП на вулиці Сумській, в результаті якої загинуло шестеро людей.

Про це повідомляє "KharkivToday".

Як зазначається, адвокати Зайцевої та Дронова вирішили обмінятися клопотаннями про проведення додаткових експертиз.

"Ми не говоримо про заперечення провини. Ми говоримо про об'єктивний внесок кожного з обвинувачених в це ДТП", - заявив адвокат Зайцевої, Євген Мельниченко.

Захисник Дронова Сергій Перепелиця вимагає встановити точну швидкість, з якою до моменту ДТП рухався Lexus Олени Зайцевої, захист Зайцевої хоче перевірити, чи дійсно Дронов перетнув умовну лінію перехрестя до старту.

"Прокуратура заперечує проти клопотання з боку захисника Зайцевої Мельниченко. Клопотання про проведення експертизи вважаємо необгрунтованим", - заявив прокурор Валерій Бухан.

Аналогічні заперечення висловив прокурор Ігор Омельченко щодо клопотання захисника Дронова Перепелиці.

"Незрозуміло, чому захисник Дронова, не маючи експертної освіти, робить висновки про те, що швидкість автомобіля можливо встановити. Клопотання Перепелиці вважаю провокаційним, оскільки всі відповіді вже містяться в обвинувальному акті", - зазначив прокурор.

Мельниченко наполягає на тому, що другий обвинувачений перетнув умовний кордон перехрестя і вважає необ'єктивною оцінку Дроновим власної швидкості пересування на дорозі. Також Мельниченко наполягає на експертній оцінці, за допомогою якої можна було б визначити, чому Lexus перекинувся на тротуарі з людьми: через швидкість автомобіля Зайцевої або боковий удар об автомобіль Дронова.

Адвокат потерпілої сторони Дмитро Марцонь заперечив проти клопотання Мельниченко і залишив на розгляд суду прохання Перепелиці.

"Мені сумно, що прокуратура фактично визнала, що в центрі міста, за допомогою чотирьох камер, неможливо визначити швидкість автомобіля. Що тоді говорити про інші райони? Будь-яке затягування процесу завдає моральних страждань моїм підзахисним", - зазначив Марцонь.

Адвокат потерпілої сторони Лариса Матвєєва вважає, що в разі проведення експертизи можливе затягування процесу. "Хочемо дізнатися, який з інститутів - Одеський, Київський чи Бокаріуса - якомога швидше здійснить експертизу", - заявила Матвєєва.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Геннадій Дронов просить вибачення у потерпілих і рідних загиблих, але свою вину не визнає.