RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Харкові влаштували "теплий" прийом журналістці скандального телеканалу: опубліковано відео

У Харкові націоналісти зірвали прямий ефір журналістці телеканалу NEWSONE Софії Кальницький.

Відповідне відео є на YouTube.

Інцидент стався ввечері 21 листопада біля пам'ятника Шевченку, де в той момент проходила акція присвячена п'ятій річниці євромайдан. Представився членом організації "фрайкора" Георгієм Тарасенко чоловік почав відтісняти Кальницьку під час прямого ефіру.

У свою чергу інші молоді люди весь час опускали мікрофон журналістки, заважаючи їй вести пряме включення. Дівчину також звинуватили в роботі на "сепаратистський канал", і заявили, що "їй не раді в проукраїнському Харкові".

Як повідомляє місцеве видання Newsroom, співробітники поліції, які знаходилися на місці, традиційно не стали втручатися в те, що відбувається, заявивши, що активісти не порушують закон.

Пізніше в прес-службі ГУ Нацполіціі, за фактом події було відкрито кримінальне провадження за статтею 171 КК України ("перешкоджання журналістській діяльності"). Розслідування вестиме Шевченківський відділ поліції.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві сталися сутички: поліція застосувала газ і затримала активістів, які протестували проти відкриття ресторану швидкого харчування KFC в Будинку профспілок.