RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В РНБО зробили тривожну заяву про армію РФ біля кордонів України

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що уздовж сухопутних кордонів України з Росією підрозділи збройних сил країни-агресора ведуть інтенсивну підготовку, можливо - до вторгнення в Україну.

Дану заяву він зробив під час засідання Ради національної безпеки і оборони України в Києві, передає ZN.ua.

Турчинов зазначив, що Кремль веде проти України неоголошену війну, однак сьогодні Москва вперше атакувала українські війська, які не маскуючи себе різноманітними бандами - "добровольцями" або якими-небудь "ополченцями".

При цьому, зазначив він, раніше Росія намагалася приховувати свої дії, співаючи мантри "Їх там немає" і використовуючи, зокрема, в рядах терористів Донбасу своїх військових без розпізнавальних знаків.

"Ми бачимо, що сьогодні військові підрозділи Збройних сил, ФСБ РФ атакували наші ВМС, причому вели вогонь на ураження. Саме тому ми говоримо про небезпеку не тільки провокацій в Чорному і Азовському морях, а й на суші. Ми бачимо ту активну підготовку військових підрозділів РФ, яка відбувається уздовж наших північних, східних і південних кордонів", - заявив Турчинов.

Тому, підкреслив він, Україні зараз необхідне введення воєнного стану.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.