RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Росії розповіли про путінську тактику "гниючого апендикса" в Україні

Кремль від мрії про "русский мир" і української "федерації" перейшов до ідеї включити в Україну окуповані райони Донбасу і залишити їх при цьому під своїм контролем.

Про це розповіла російський політолог Лілія Шевцова в своєму інтерв'ю для "Української правди".

"Тактика Кремля щодо України в цілому і Донбасу зокрема змінювалася. У міру переоцінки Кремлем своїх амбіцій, які постійно скорочувалися як результат і запеклого опору українців, і еволюції Заходу ... Від мрії про "русский мир" і українську "федерацію" Кремль перейшов до ідеї "гниючого апендикса" в українському тілі. Коротше, до вимоги включити кероване ним ОРДЛО в українську державність", - зазначила Шевцова.

Стратегія Кремля при цьому, однак, залишається колишньою - "заштовхати Україну назад в сіру зону". Путін не збирається відступати, оскільки вже надто багато інвестував в Україну.

"Але ось які можуть бути тактичні рішення цієї мети? Особливо коли і російське суспільство, і еліта втомилися від війни з Україною і не вважають, що повинні платити таку ціну за путінський проект? Поки ми бачимо один винахід Кремля - ідею миротворчих сил в усіченому форматі . Може, ще що-небудь придумають, але в рамках колишнього стратегічного завдання. у Москві розуміють, що ОРДЛО - тягар. І намагаються хоч якось знайти шляхи управління своїм безбашенним створенням... Всі розуміють, що це тягар. Але його потрібно нести, бо Путін не може відступити ", - під еркнула політолог.

Також вона додала, що в даний момент Кремль чекає українських виборів і сподівається зустріти розуміння нового президента України.

"Це не означає, що раптово щось не вибухне. Адже, на відміну від Придністров'я, Донбас - лише злегка підморожені ситуація. А кровопускання в Кремлі нікого не лякає ...", - резюмувала Шевцова.

Нагадаємо, докладніше про ситуацію на Донбасі читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Денисом Казанським: Майбутнє Донбасу відомо: все бачили ці фотографії.