RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Харкові активісти прийшли "в гості" до шахраїв, які обдурили безліч пенсіонерів: відео

У Харкові шахраї пропонували пенсіонерам за пільговою ціною замінити вікна та двері, після чого обманом примушували їх взяти кредит на 20-30 тисяч гривень.

Про це йдеться у відео, яке зняли активісти організації "Потон" під час візиту в офіс до шахраїв.

"По квартирах ходять невідомі молоді люди, пропонують довірливим пенсіонерам за пільговою ціною поміняти вікна/двері і коли бачать, що пенсіонер повівся на розвод, своїм транспортом везуть на фірму, де дві шахрайки дають йому випити, входять у довіру, і він підписує кредит на 21 тис. грн", - повідомляють на сторінці в Facebook "Харків 1654".

Після прибуття активістів, "підприємці" виправдовувалися, що конструкції перебувають на виробництві, однак, як відмічається, ніякого виробництва у них немає.

"Під час цих розборок їм на телефон дзвонять пенсіонери з області, яких теж обдурили такою ж схемою з пільговою заміною вікон на 20-35 тис грн. Скаржаться, що з весни їм відтягують заміну вікон, кожен раз щось відбувається, то хтось то розбив вікно, то довелося переукласти договір з виробництвом. Нагадаємо, мінімальна пенсія в Україні становить 1.496 грн і якщо пенсіонерка не виплатить кредит в 30 тис грн, їй заарештують майно і потім банки продають ці борги колекторам. І таких випадків в Харківській області - сотні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше писав "Апостроф", влітку в Україні активізувалися небезпечні шахраї, які наживаються на пенсіонерах під приводом продажу коштовного посуду.