RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо про смерть генерала, засудженого Гаагою за атаку на Дубровник

Помер генерал Павла Стругар, який був засуджений Гаазьким трибуналом за обстріл міста Дубровника в Хорватії.

Про це повідомляє Національний інформаційний портал "Тиск".

13 грудня стало відомо про смерть генерала Павла Стругар. Його поховають у Белграді.

"Павла Стругар, генерал югославської народної армії, був начальником територіальної оборони Республіки Чорногорії (частини СФРЮ). У жовтні 1991 року Стругар командував Другий оперативною групою ЮНА, в зоні відповідальності якої були південь Хорватії, включаючи район Дубровника. Керував облогою міста", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що через півроку після закінчення бойових дій в цьому регіоні він пішов у відставку. А в 2001 році Гаазький трибунал висунув Стругар звинувачення за сімома пунктами, в тому числі. Зокрема, його звинуватили в нарушенііем правил війни і нападі на місто, який відноситься до спадщини ЮНЕСКО.

"Стругар добровільно здався трибуналу в Гаазі, зробивши це першим з громадян Сербії і Чорногорії. Він був визнаний винним у нападі на мирних жителів, відповідальним за знищення Старого міста і засудженим до 8 років ув'язнення. Пізніше термін покарання був зменшений на півроку. У січні 2009 році Гаазький трибунал звільнив генерала Стругар достроково ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 8 грудня в Києві помер молодий актор Тарас Мельничук. Йому було 27 років. У 2015 році акторові поставили діагноз - гострий мієлобластний лейкоз.