RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пацієнт психіатричної лікарні в Рівному влаштував кривавий "спектакль": опубліковано відео

У міській лікарні Рівного 26-річний пацієнт влаштував дебош, побивши лікаря, зламавши носа санітарці, а потім вистрибнувши з вікна четвертого поверху.

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що пацієнта госпіталізували днем, він був "контактний, адекватний, в свідомості".

"Надійшов він після судомного нападу вперше в житті, тому був госпіталізований", - пояснила завідуюча неврологічним відділенням Чернігівської міської лікарні Наталія Сисоєва. Але вже о 20:00 вечора хворий немов сказився - почав бити плафони, порізав собі руки склом, наводив жах на все відділення.

Тоді медики прив'язали чоловіка до ліжка. "Він гриз пальці, руки, гриз жалюзі, скрутився калачиком і хвилин через 10 почав вириватися", - говорить лікар-невролог Рівненської міської лікарні Ірина Приходько. Коли це пацієнтові вдалося, він накинувся на медиків. Спочатку побив присутніх в палаті жінок.

"Він мене вдарив, окуляри, звичайно скривилися, вдавилася оправа в обличчя, скло випало. Зуби кровоточили, але залишилися на місці", - говорить Приходько. Далі побіг в іншу палату і виліз на карниз по ту сторону вікна.

Лікарі кинулися дзвонити в усі екстрені служби. "Ми розуміли, що якщо почнемо щось говорити - може дійсно стрибнути", - пояснила Приходько. Чоловік не стрибнув, але не втримався і впав з висоти четвертого поверху. Лише дивом він не вдарився головою об бетонну конструкцію, тому і вижив. Пацієнта терміново доставили в реанімацію, тепер у нього попереду місяці лікування та реабілітації.

"Важка травма, скелетна травма, забій грудної клітини, переломи стегна, ліктя, таза. Спілкується, пояснює, що болить, але не контролює свої емоції", - говорить лікар-ординатор реанімації Андрій Захарук.

З пацієнтом лікарі поки спілкуватися не дозволяють, тому що спочатку чоловікові необхідна допомога психіатра. Зараз пацієнт нібито не пам'ятає, що з ним сталося. Зате медики та інші хворі оговтуються від пережитого, багатьом довелося давати заспокійливі.

"Неврологічні хворі, вони і так мають такі тривожні проблеми, а після цього стресу хворі сказали, що не бачили подібних ситуацій в найкривавіших фільмів жахів", - зізнається завідувачка неврологічним відділенням.

Постраждала санітарка лікується вдома. "Перелом носа зі зміщенням, пацієнтці проведена репозиція - операція кісток носа", - розповіла лор-лікар Рівненської міської лікарні Олександр Тимощук.

Після інциденту медики в черговий раз заговорили про свій захист. "Питання охорони обговорювалося не один рік. На жаль, за відсутності фінансування охорони так і немає. У нас є в приймальному відділенні тривожна кнопка, в разі нападу на приймальне відділення черговий лікар натискає тривожну кнопку і приїжджає служба охорони", - пояснив заступник головного лікаря Ігор Дундюк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Рівному через воєнний стан влаштували вуличну облаву на хлопців.