Журналістка озвучила важливі подробиці по ДТП з Зайцевою: відеореконструкція трагедії

Аналіз дніпровських експертів смертельної ДТП на вулиці Сумській в Харкові показав, що обвинувачена Олена Зайцева рухалася на автомобілі зі швидкістю в 106 км / ч, однак все одно мала можливість загальмувати.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналістка Тетяна Доцяк.

"Дніпровська експертиза встановила середню швидкість Лексусу. 106 км за годину. Цього не зробили харківські експерти. Ця швидкість збігається приблизно зі швидкістю з блоку управління Лексусу. Там зафіксовано 102 км за годину. Нагадаю, прокурори до уваги цю швидкість не взяли. Експерти встановили, що Зайцева, навіть на такій великій швидкості, могла загальмувати, щоб уникнути зіткнення. Коли загорівся жовтий Зайцева була на відстані майже 120 метрів до зіткнення, а гальмівний шлях, якщо б загальмувала, становив би близько 90 метрів. Відповідно, якщо б хотіла - загальмувала б і ДТП не було б", - пише журналістка.

Крім того, за її словами, експертиза також зазначає, що якби другий фігурант справи, Геннадій Дронов, стартував на зелений сигнал світлофора, то ДТП би також вдалося уникнути.

"Навіть якщо стартував би на зелений з того самого місця. Адвокат Дронова не виключає, що його підзахисний може змінити свою позицію щодо визнання провини. До цього часу Дронов провину не визнавав. Від себе додам, що це єдина можливість нині для нього отримати пом'якшення і зменшити термін покарання", - зазначає Доцяк.

У той же час, журналістка зазначає, що в справі залишаються білі плями.

"Ще важливий момент трагедії - не знайдено червоний автомобіль, з яким Зайцева могла влаштувати гонки. Свідки вказали колір, марку авто і прикмети водія, але важливого свідка так і не знайшли", - говорить вона.

На відео дивитися з 7:42.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", головне управління Нацполіціі в Харківській області призначило службову перевірку щодо слідчої групи у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській.