RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

​Мертвий "русский мир": названі великі втрати бойовиків ДНР-ЛНР в січні

У мережі розповіли, скільки бойовиків ліквідували українські бійці в січні 2019 року.

Про це написав офіцер ЗСУ Анатолій Штефан ( "Штірліц") в Facebook.

"У січні воїни ООС завдали окупантам значних втрат. Ігноруючи Мінські домовленості в грудні російсько-окупаційні війська кожен день провокували підрозділи ООС вогнем з різних видів зброї і калібрів, диверсійними групами і вогнем снайперів", - написав він.

За січень були ліквідовані близько 75 бойовиків ЛНР-ДНР і приблизно 59 найманців отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Не бойові втрати склали 7 окупантів (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть в результаті суїциду, вбивство з необережності) і 9 отримали поранення.

"Дана цифра може відрізнятися в більшу сторону в зв'язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків і російськими військовими втрат. Куратори з РФ наказують систематично занижувати офіційну кількість загиблих і поранених, в зв'язку з низьким так званим закликом на "військову службу за контрактом" і не бажанням останнім часом захищати так звані кордони республіки. Більшість бойовиків брали участь в бойових діях протягом перших років війни, вже розчаровані ідеями "русского мира" і т.з. Новоросії і звільняються з підрозділів й російсько-окупаційних військ", - зазначив Штефан.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували історію бійця з Росії на прізвисько "Паштет", який на Донбасі захищає Україну від "русского мира".