RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії влаштували полювання на "іхтамнетов" Путіна з Криму і Донбасу

У Росії відкрили кілька кримінальних справ проти учасників організації "ЄНОТ", які брали участь в анексії Криму та окупації Донбасу.

Про це повідомляє Новая газета.

"Все колишні "єноти" знаходяться в активній розробці. Деякі вже заарештовані за серйозними і при цьому "неполітичними" статтями. Це називається - пустити в расход", - сказано в повідомленні.

Як уточнює видання, "ЄНОТ" корп." являє собою регіональну громадську організацію "Єдині народні громадські товариства". У неї не було покровителя, який призначається співробітниками або чиновниками, або ФСБ або Пригожиним (Євген, олігарх, передбачуваний господар ПВК "Вагнера").

"У нас все не так просто. Мало мати "тата", потрібно бути йому потрібним. Ти сам знаходиш теми, пропонуєш, якщо сподобається, ти працюєш, і тоді ти прикритий з усіх боків. Головне - не лаятися, навіть коли тебе куратори обманюють, а вони це роблять часто. Наш командир був не згоден з таким підходом. Тепер командир - в СІЗО, з ним працюють співробітники ФСБ", - пише видання.

Уточнюється, що командир "ЄНОТ" Роман Теленкевич з позивним "Водяний" розпустив організацію, коли тиск з боку колишніх союзників і силовиків став занадто сильним. Сам він проходить у кримінальній справі про вимагання, нібито скоєних парою колишніх його підлеглих в Туапсе. Ця справа пов'язана з темою військово-патріотичних зборів, які "єноти" щорічно проводили з благословення кураторів. Організація побувала і в Україні.

"Дочірня організація була у "Народного собору" і в Україні. Нею керував Ігор Друзь. Не той, який телевізійний, а "правильний" Друзь. Хлопці щільно працювали з Українською православною церквою. Діяли проти уніатів. Їх навіть в Раду водили через представництво УПЦ. До речі, я перший вивів в Україні Стрєлкова (Ігор Стрєлков). Він працював тоді у Малофєєва ("православний олігарх", один зі спонсорів "Російської весни")", - пише "Новая газета".

"Єноти" також їздили на Майдан, проникали аж до штабу. Вони брали участь у сутичках в Криму на перешийку спільно з козаками і "Беркутом". Побували і на Донбасі.

"На території "ЛНР" "єнотам" видавали зброю, вони її отримували при заїзді в "республіку", а при виїзді здавали в комендатуру. "Еноти" встигли повоювати", - уточнили в газеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовик ДНР на відео розповів про "турботу" окупантів.