RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про загибель в Сирії путінського полковника, який воював в Україні

22 лютого в Сирії загинув російський полковник, який також воював на Донбасі.

Про це повідомляє український військовий журналіст Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Командуванням ЗС Росії ретельно приховуються факти низького рівня бойової підготовки своїх підрозділів, а також дані про обставини, які призводять до втрати особового складу в зонах ведення бойових дій", - написав він.

За даними групи ЗС, 22 лютого 2019 року на території Сирії стався інцидент, в результаті якого загинули чотири російських військовослужбовців. Серед загиблих також був полковник А. Омаров, командир 3 окремої бригади спеціального призначення, пункт постійної дислокації якої знаходиться в місті Тольятті.

"Полковник А. Омаров був призначений на посаду командира бригади 5 років тому, в лютому 2014 року, з початком російської агресії проти України. Брав активну участь в бойових діях на території України, організовував підготовку диверсійно-розвідувальних груп, які діяли на території нашої країни", - зазначив Тимчук.

Він підкреслив, що в результаті події, командуванням ЗС РФ прийнято рішення відсторонити від виконання обов'язків командувача міжвидового угруповання ЗС Росії в Сирійській Арабській Республіці головнокомандувача Повітряно-Космічних сил Росії генерал-полковника С. Суровикіна. При тому, що даний генерал був призначений на посаду менше місяця назад - в лютому цього року.

Як повідомляв "Апостроф", 4 листопада 2018 року в Сирії стався вибух, загинули більше 10 російських і сирійських військових.