RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Постраждають понад 3 млн людей: Україна зробила бойовикам на Донбасі різке попередження

Комунальне підприємство "Вода Донбасу" попереджає про загрозу відключення електроенергії для найважливіших об'єктів водопостачання в Донецькій області.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті підприємства.

Як зазначається, критична ситуація з поставками електроенергії склалася через наявну заборгованість в розмірі 1 мільярда гривень.

"Підрозділи Компанії - Регіональне управління по експлуатації каналу, регіональні виробничі управління: Слов'янське, Покровське, Маріупольське, Часовоярське отримали повідомлення про відключення електроенергії від ДПЗД "Укрінтеренерго" і ПрАТ "ДТЕК ПЕМ - Енерговугілля" з 1 квітня 2019 року. Під загрозою відключення фільтрувальні і насосні станції каналу Сіверський Донець-Донбас - єдиного джерела водопостачання Донецького регіону. Без води можуть залишитися 3 млн. 265 тисяч чоловік", - підкреслюється в заяві.

Однією з причин ситуації, що склалася, називають "збиткові тарифи на території, непідконтрольній українській державній владі".

"Вихід з ситуації, що склалася, повинен бути знайденим найближчим часом. Не можна допустити припинення подачі води - основною складовою життєзабезпечення населених пунктів. Це загрожує важкими економічними і соціальними наслідками", - попереджають в підприємстві.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео замерзлого водоводу каналу Сіверський Донець-Донбас в районі Горлівки, який був пошкоджений внаслідок військових дій на Донбасі.