Журналіст розкрив скандальні деталі біографії колишнього СБУшника, який втік до Росії

Зрадник України, колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров, який передавав секретну інформацію російським спецслужбам, має серйозні проблеми з алкоголем.

Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов у своїй колонці на сайті "Цензор.НЕТ".

"На жаль, у штаб АТО Прозоров потрапив в травні 2014-го і служив там тривалий час, зливаючи інформацію російським спецслужбам. Так, він виконував у штабі АТО не найважливіші завдання - наприклад, його посилали конвоювати полонених найманців. Але за рахунок спілкування з людьми, які приймали рішення і бачили в Прозорові "свого" , він міг отримувати шматочки важливої службової Інформації.

Прозорова відрізняло регулярне вживання алкоголю, але на це тривалий час закривали очі. Дійшло до того, що на нього склали рапорт - як це і зазначила СБУ в офіційному повідомленні. Підполковник напився і голим пішов гуляти і бешкетувати по коридорах гуртожитку", - повідомив Бутусов.

Також журналіст додав, що Прозоров кілька років був у розробці внутрішньої безпеки СБУ.

"Після відбуття ротації в штабі АТО в 2015-му Прозоров поїхав у відпустку... в Російську Федерацію! І повернувся - в РФ його не затримали! По поверненню його затримали співробітники ВБ за підозрою в шпигунстві і випустили під підписку про не виїзд. Однак ніяких доказів злочинної діяльності не було. У грудні 2017-го у ВБ вирішили знайти докази злочинної діяльності під час раптового обшуку. Але під час обшуку нічого компрометуючого знайти не вдалося. Прозорова довелося відпустити. Наступного дня він виїхав до Білорусі, а звідти - до РФ", - резюмував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", нібито колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров, який втік до Росії, розповів на прес-конференції в Москві, що після Евромайдана працював на російські спецслужби.