Вже 4 роки в полоні: в мережі розповіли історію мужності українського героя АТО

Представники ОБСЄ відвідали українського військовослужбовця Богдана Пантюшенко з позивним "Броня", що вже понад чотири роки знаходиться в полоні у бойовиків ДНР.

Про це розповіла у себе в Facebook журналіст Ольга Омельянчук.

Вона зазначила, що "Броня" потрапив в полон до бойовиків в ході операції біля селища Спартак в районі Донецького аеропорту.

Журналіст також обурилася поведінкою спостерігачів ОБСЄ, які на відео проявили дружнє ставлення до бойовиків.

"Командир танка "Броня" потрапив в полон під час операції біля селища Спартак, що в районі Донецького аеропорту. Вночі бойовики опублікували відео, де представник ОБСЄ оглядає умови утримання наших військовополонених, а також розмовляє з ними (і ще перед зйомками тричі цілує представницю "ДНР" - це норм взагалі?!)", - запитала журналістка.

Вона зазначила, що герой-військовослужбовець в даний період не форсує власний обмін, а лише просить налагодити доставку кореспонденції, щоб спілкуватися з дружиною.

"Знаєте, що "попросив" Пантюшенко? Сказав, що у нього є складнощі з відправкою листів додому, хотілося б їх вирішити", - уточнила вона.

Богдан Пантюшенко - кадр з відео

Журналістка додала, що раніше захисник України перебував у списках на обмін, але його не віддали Україні.

"Броня був в списках на обмін в грудні 2017 г., але його не віддали. Він не просто не зламався - він, як би страшно це не звучало, домовився з собою. В одному з листів дружині Вікторії військовий написав: "Я писав в минулому листі і підтверджую зараз, що з обміну ми собі не ставимо терміни. Є думки, можливо поміняють під вибори президентські, або парламентські. За рік або п'ять. Я готовий до будь-якого розвитку подій. Точніше - не готовий, а змирився з тим, що від мене нічого не залежить".

Як повідомляв "Апостроф", в кінці березня представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що Україна запропонувала РФ провести повний обмін полоненими - в форматі всіх-на-всіх. Росіян такий варіант не влаштував.