RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Бійців ЗСУ чекає приємне нововведення: опубліковано відео

Починаючи з 2016 року для української армії почали розробляти ємності для перенесення води з матеріалів, які б відповідали сучасним світовим тенденціям.

Про це йдеться в сюжеті "Військового телебачення України".

Новітні фляги та резервуари для води розроблятиме українська компанія UaRms.

Зовні сучасна воєнна фляга схожа на американську, однак вона створена саме для українського війська. Вона зроблена з легких термопластичних матеріалів. До фляги додатково йде металевий підстаканник, в якому можна при необхідності розігріти їжу чи напої.

До того ж, до набору входить система підігріву - індивідуального польового пальника, розробленого за німецькою технологією.

За словами фахівців, фляги виготовлені з матеріалів, які не містять будь яких шкідливих речовин.

Також в армії набирають популярності на звані системи для переносу води – резервуари, які вкладаються у спеціальні чохли за принципом рюкзака і носяться на спині.

Гідратор може забезпечувати свого власника рідиною навіть під час руху, завдяки довгій трубці з клапаном, яка дозволяє пити воду не знімаючи резервуар зі спини. Резервуар розрахований на три літри води.

Також для української армії почали розробляти таблетки для очищення, які можуть очистити будь яку воду, навіть з болота. Недоліками таких очисників є специфічний запах хлору. Процес очищення може займати до 30 хвилин.

Як повідомляв "Апостроф", в Одесу 9 квітня прибув автомобілевоз Sea Amazon, який доставив нове озброєння, надане Сполученими штатами Америки для української армії.