RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

У Німеччині придумали, як зупинити Росію на Донбасі

Парламентська група фракції Партії вільних демократів у німецькому Бундестазі одноголосно прийняла проект нової стратегії по деескалації військового конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє видання Bild.

Документ із 12 пунктів, який має назву "Мир в Україні потребує нового імпульсу" через два тижні буде представлено у Бундестагу.

Зокрема, уряд Німеччини має скласти додатковий план дій щодо виконання мінських угод, який буде містити обов'язкові терміни по виконанню окремих кроків, включаючи стимули за їх виконання та покарання за відмову.

Також пропонується сприяти новому або додатковому цивільно-поліцейському компоненті місії ООН, який в першу чергу візьме на себе "суверенні завдання у співпраці з місцевими органами безпеки України".

Одночасно штат EUAM Ukraine (цивільної місії Європейського Союзу для реформування українського сектору безпеки) має бути суттєво збільшено, щоб "сили безпеки стали стримуючим ефектом проти зовнішньої агресії".

У Раді Безпеки ООН уряд Німеччини повинен розробити мирний план, який передбачатиме виведення всіх бойових частин від лінії зіткнення, а також розпуск "урядів" у самопроголошених "народних республіках".

Тимчасовий контроль за територіями ОРДЛО має відійти тимчасовій цивільній адміністрації із мандатом ООН, яка буде готувати вільні незалежні вибори.

"Федеральний уряд повинен діяти рішуче і продовжувати надавати Україні всебічну та активну підтримку.. Уряд має визнати політичні реалії і прийняти наш додатковий план дій як можливість виходу з глухого кута", - йдеться в документі.

Як повідомляв "Апостроф", специальный представитель Госдепартамента США по вопросам Украины Курт Волкер сделал важное заявление об Украине и жителях оккупированного Донбасса.