RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Отримали по заслугах: бойовики понесли втрати після відповіді українських військових

За добу понеділка, 27 травня, на Донбасі спостерігалося відносне затишшя: бойовики чотири рази атакували позиції українських військових.

Про це йдеться у зведенні штабу Операції об’єднаних сил.

Як зазначається, два обстріли були здійснені із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Бойовики також обстрілювали українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В результаті атак бойовиків жоден український військовий не постраждав. Разом із тим, за даними розвідки, вогнем у відповідь було поранено чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ.

В ніч на 28 травня бойовики один раз атакували позиції бійців ООС, застосувавши міномети калібру 120 мм. Напад був здійснений поблизу міста Мар'їнка в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід".

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються", - наголошується у зведенні.

Про фейки, які поширюють про ВСУ в ДНР, читайте в матеріалі "Апострофа": Міномети на дитячому майданчику, тротиловий квиток і чужа комуналка: чим лякають населення в ДНР.