RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Під Донецьком іноземець тримав у рабстві близько сотні українців: моторошні фото

У трудове рабство до росіянина в Донецькій області потрапили близько сотні чоловік.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Так, зловмисник влаштував пастку для осіб з алкогольною та наркотичною залежністю. Постраждалих незаконно утримували і примушували виконувати важку роботу.

Росіянин створив "реабілітаційний центр", в який потрапили постраждалі. Правоохоронці кілька місяців збирали докази незаконної діяльності. Зараз всіх потерпілих звільнили і направили до медиків.

Зловмисник обіцяв постраждалим позбавити їх від алкогольної та наркотичної залежності, маскуючись під виглядом соціального працівника. Після того як постраждалі приходили до "центру" у них забирали документи, телефони та особисті речі.

Постраждалі мали виконувати земельні роботи, брати участь у будівництві і розвантаженнях. Якщо заручники відмовлялися, до них застосовували заходи фізичного впливу. Відзначається, що постраждалих майже не годували. На одному такому центрі зловмисник щодня заробляв до 4 тис. грн.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом вчинення дій, передбачених ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (Злочини проти волі, честі та гідності особи). Якщо вину зловмисника доведуть, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Як повідомляв "Апостроф", в Хмельницькій області мати хотіла продати свою неповнолітню дочку в сексуальне рабство.