RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

ЗСУ просуваються вперед: з'явилося сильне фото з Донбасу

Українські військові метр за метром просуваються вперед у зоні бойових дій на Донбасі.

Про це йдеться на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook, де оприлюднено сильний знімок із зони проведення Операції Об'єднаних сил (ООС).

"На цьому фото - укріплення наших бійців на одній з позицій у Донецькій області. Як бачите, облаштовувати їх (позиції, - "Апостроф") важко не тільки з точки зору військової тактики, а й фізично, адже на цій ділянці фронту земля - це суцільний пісок і глина з камінням", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що від того, наскільки швидко, правильно і глибоко "зариються" бійці, залежить їхнє життя.

За словами менеджера по роботі з військовими фонду "Повернись живим" Олега Карпенка, бійці спочатку працювали кирками, але після почали використовувати відбійні молотки.

"День за днем вони риють траншеї між позиціями, роблять проходи і крок за кроком скорочують відстань до ворога і, відповідно, просуваються вперед", - підкреслили у фонді.

Нагадаємо, до цього український снайпер у зоні проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі точним пострілом ліквідував ворога з дистанції приблизно в 1000 метрів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські військові знищили під Докучаєвськом Донецької області 10 бойовиків.

Крім того, бійці підрозділу спеціального призначення "Азов" завдали удару по позиціях бойовиків у районі Горлівки, яким був знищений комплекс артилерійської розвідки "Зоопарк-1". Комплекс є дуже рідкісним і рідко використовується на озброєнні в самій РФ.