RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Поліція в Києві похвалилася вражаючим "виловом" наркотиків: фото

Українські правоохоронці накрили міжнародний синдикат, який поставляв наркотики з Латинської Америки в Західну Європу, в результаті чого вилучили 400 кілограмів кокаїну.

Про це розповів на брифінгу глава Національної поліції Сергій Князєв, передає Українська правда.

"Проведено ряд затримань і більше десятка обшуків. В результаті цього вилучено 400 кілограмів кокаїну, чистота якого за висновком становить понад 90%. Загальна вартість цього зілля становить близько 60 мільйонів доларів США", - сказав він.

Так, за його словами, 19 червня було затримано перших трьох учасників злочинної схеми - громадяни України, які за оперативною інформацією причетні до транспортування і реалізації наркотиків. Після обшуків правоохоронці вилучили першу партію наркотичних засобів - 270 кілограмів, але "не виходили на брифінг, бо розуміли, що це не всі учасники злочинної групи".

"Та 1 липня інша частина злочинців з'явилася в полі зору Нацполіціі: вони прилетіли в Україну і ми вилучили в два етапи - 70 і 60 кілограмів - в транспортних засобах і декількох місцях складування на території Києва", - зазначив Князєв.

За його словами, зараз затримано 6 учасників синдикату, серед них є також громадяни Нідерландів і Великобританії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українців заарештували в ЄС за перевезення 2,5 тонн наркотиків.