RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Особливо потужної не буде точно: генерал розповів, яку летальну зброю отримає Україна від США

Найближчим часом США не буде поставляти Україні особливо потужної або дорогої високотехнологічної зброї, бо немає упевненості, що ця зброя не буде захоплена Росією.

Таку думку висловив "Апострофу" колишній керівник Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж.

"На тактичному рівні це може бути стрілецька зброя, деякі елементи протитанкових озброєнь, зовсім невеликі додаткові партії "Джавелін", броньована автотехніка, засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної розвідки. Частково це будуть кошти, пов'язані з охороною не тільки сухопутних, але і морських кордонів, а в перспективі - катери. Це те, що ми можемо отримати протягом півроку. Особливо потужної або дорогої високотехнологічної зброї не буде точно. Тому що в США немає упевненості, що ця зброя не буде захоплена Росією або передана в РФ якимись силами навіть при різних режимах в Україні", - вважає експерт.

За його словами, в даний момент Україна має зробити ставку на зброю вітчизняного виробника.

"Нам треба робити ставку на свій ОПК, продукція якого за багатьма параметрами не гірше, ніж в Європі або навіть в США. Наприклад, "Корсар" (протитанковий ракетний комплекс розробки конструкторського бюро "Луч", - "Апостроф"), "Скіф"(українсько-білоруський протитанковий ракетний комплекс, - "Апостроф"). Вони майже не поступаються "Джавелін" і навіть краще за деякими параметрами. Танки "Оплот". Нові оперативно-тактичні комплекси, оснащені радіотехнічними засобами, краще, ніж європейські. А за системами радіорозвідки наша країна перемагала навіть п родукції Великобританії, Франції, Німеччини та Росії", - підкреслив Маломуж.

Генерал переконаний, що в нашій країні є величезні можливості з озброєння ЗСУ, які ми не використовуємо ефективно.

Маломуж також наголосив, що в Україні є надзвичайно потужні розробки, "які за рік-півтора можуть бути введені в штат Збройних сил України".

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Привіт Путіну: навіщо Трамп влаштував показуху зі зброєю.