RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Спека до +30 і різке похолодання: синоптики озвучили детальний прогноз на серпень

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда прогнозує, що серпень у 2019 році буде теплішим на 1,5-2 градуси, ніж зазвичай, але більша частина теплих днів припаде на першу половину місяця.

Про це повідомляє "Сегодня".

За словами Кульбіди, опадів випаде менше норми на 20%, тобто близько 50-60 мм.

"У цілому можна сказати, що місяць буде посушливим, але природних катаклізмів і температурних рекордів, як було в липні, ми в серпні не чекаємо", - сказав він.

У свою чергу, доктор фізико-математичних наук науково-дослідного гідрометеорологічного інституту ДСНС України Вазіра Мартазінова зазначила, що з імовірністю 80% серпень буде спекотним і сухим, денна температура до +30 градусів у тіні.

"У середині серпня слід очікувати найспекотніші дні. Після 20-х чисел відбудеться різке похолодання", - уточнила вона, додавши, що в останні дні місяця на відкритій місцевості можливі нічні заморозки.

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що третій місяць літа виявиться менш спекотним у порівнянні з нинішнім липнем і з серпнем 2018 року: буде три періоди дощів - на початку, в середині і кінця місяця.

Як повідомляв "Апостроф", раніше курортною Кирилівкою пронісся потужний ураган, який обірвав дроти - селище на деякий час залишилося без світла.