RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На українську телерадіокомпанію скоїли потужну кібератаку: з'явилися подробиці

Увечері 3 серпня на ефірний сервер Чорноморської телерадіокомпанії було здійснено кібератаку, яку пов'язують із професійною діяльністю ЗМІ.

Про це повідомляє сайт "Чорноморки".

Очевидно, атака мала певний підготовчий період, оскільки одномоментно було виведено з ладу всі ключові елементи управління ефіром, а також усі резервні копії та запасні інструменти. Це призвело до серйозного збою роботи, і тепер ефір може бути недоступний до 8 серпня.

Команда ТРК докладає всіх зусиль для відновлення працездатності обладнання.

"Ми пов'язуємо атаку, що сталася, із професійною діяльністю телерадіокомпанії, в тому числі висвітленні теми російсько-української війни, і вибудовуванні моста через створену російською пропагандою ментальну прірву між громадянами України - жителями Криму, Донбасу і вільної частини країни", - розповів президент Чорноморської телерадіокомпанії Євген Каленський.

Чорноморська телерадіокомпанія працювала в Автономній Республіці Крим. Вона припинила трансляцію 3 березня 2014 року і переїхала до Києва. Починаючи з 9 листопада 2014 року, канал відновив мовлення із супутника Астра 4А. В даний момент, ЧТРК повністю перейшла на власне мовлення.

Як повідомляв "Апостроф", які раніше працювали на західні спецслужби хакери в минулому році зламали системи російського інтернет-пошуковика "Яндекс" і впровадили в нього спеціальні програми для стеження за користувачами.