"Перемир'я" на Донбасі: штаб ЗСУ звинуватили в приховуванні важливої інформації

Український волонтер Тім Златкін звинуватив штаб Операції Об'єднаних сил на Донбасі в умисному замовчуванні деяких фактах обстрілу українських позицій з боку російських окупантів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в офіційній статистиці повідомляють тільки про найлегші порушення режиму тиші ворогами.

"Щось поступово перестають подобатися оці танці з бубнами навколо повідомлень з фронту. Штаб ООС все частіше став "забувати" казати про всі випадки обстрілу російськими найманцями та бойовиками наших позицій. Є, наприклад, достовірно відомі час та локації, куди прилітали 82 та 120 міни або снаряди від Д-30. Але в щоденних повідомленнях за той день йде мова лише про... стрілкове. Ну, максимум гранатомети та кулемети", - пише Златкін.

Волонтер здивувався такій тенденції і зазначив, що факти, які приховуються, все одно спливуть у звітах ОБСЄ, ТКГ або СЦКК. Також Златкін додав, що багато хто з очевидців бачили ешелони з російською бронетехнікою біля українського кордону.

"Майте совість, шановні. Це вже стає системою. Звідки йдуть негласні вказівки замовчувати дії окупантів? Чи сподіваєтеся, що ваші прізвища не назвуть трохи пізніше? Поки не пізно, подумайте", - пише він.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики, скориставшись оголошеним перемир'ям, зайнялися стяганням військової техніки в зоні військового конфлікту на Донбасі, створивши ймовірність нового загострення.