RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Україні зловили банду, що створила масштабну схему рейдерства: фото

Співробітники СБУ викрили групу, яка займалася рейдерськими захопленнями.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Банда "працювала" на об'єктах державної, комунальної та приватної власності. Як стало відомо, в угруповання входили представники судових органів, адвокати і колишні працівники органів юстиції.

Зловмисники незаконно перереєстровували майно шляхом подачі позовних заяв з підробленими документами, зокрема договорів позики. Щоб приховати свої злочини учасники банди за допомогою суддів Донецької та Херсонської областей отримували судові рішення, на підставі яких здійснювали реєстраційні дії в Державному реєстрі прав на нерухоме майно. В результаті угоди права власності, в тому числі на земельні ділянки, які переходили до інших фіктивним власникам.

За попередніми оцінками, загальна сума збитків становить близько півтора мільярда гривень. СБУ також провела обшуки у злочинців, і виявила підроблені документи, штампи, печатки та інші речові докази.

Правоохоронці затримали сімох членів банди згідно статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ст. 366, ст. 364 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Як повідомляв "Апостроф", Співробітники Служби безпеки України провели операцію із затримання підозрюваного в наркоторгівлі громадянина Ізраїлю Амоса Дов Сільвера, який 15 серпня втік з аеропорту "Бориспіль" в Києві.