RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Росія включила в список на обмін терористів, які вбили підлітків в Харкові: фото

Росія готує на новий обмін з Україною трьох терористів, які вбили підлітків і ще кількох людей під час патріотичної акції на честь річниці подій Євромайдану 22 лютого 2015 року в Харкові.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці в Facebook.

"Дуже боляче. Все розумію, але не можу не написати. 15-річний Даня Дідік йшов попереду колони з українським прапором під час ходи гідності в Харкові у 2015 році. Терористи, які спостерігали за рухом колони і підірвали вибуховий пристрій з телефону, не могли не бачити, що до вибухівки підходить дитина. Але вони натиснули кнопку і вбили Даню і ще трьох українських активістів. Нелюдів збраються відпустити на свободу. Я щойно дізнався, що росіяни включили в список на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова", - написав він.

15-річний Даніїл Дідік

За його словами, в Харкові після теракту ще довго не було ходи з українськими прапорами.

"Майже триста наших полонених в Росії та на окупованій території. Їх треба витягати. Достатньо послухати розповіді про тортури від тих, хто повернувся звідти. Питання в тому – яка ціна. Що відчуватимуть батьки Дані, коли вбивць просто відпустять до Росії", - додав Цаплієнко.

Терористи, які влаштували теракт в Харкові 22 лютого 2015 року

Нагадаємо, в результаті теракту на місці загинули двоє людей - відомий харківський активіст Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко і поранено одинадцять чоловік. На наступний день 15-річний Данило Дідік, який в результаті вибуху отримав важку черепно-мозкову травму і впав в кому, помер. 24 лютого також помер ще один поранений в результаті вибуху - 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук. Тоді частина осколків прийняв на себе автомобіль "ГАЗель", який в цей час якраз проїжджав поблизу епіцентру вибуху, і це значно зменшило кількість постраждалих.

У Харкові встановили пам'ятник на честь загиблих в теракті.

Пам'ятник в Харкові на честь загиблих під час теракту 22 лютого 2015 року

Як повідомляв "Апостроф", раніше було названо кількість в'язнів Кремля і розкрито перебіг переговорів по новому обміну між Україною і Росією.