RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Екологи б'ють на сполох через масову загибель птахів після пожеж в Сибіру: опубліковано фото жертв

Через пожежу у сибірських лісах алтайські соколи не могли розгледіти здобич через дим і, ймовірно, померли з голоду.

Про це повідомляє Всесвітній фонд дикої природи (WWF).

Орнітолог WWF Ігор Корякін стверджує, що масштабні лісові пожежі в Сибіру стали однією з причин масової загибелі хижих птахів.

"Я вважаю, що загибель хижих птахів цього літа частково викликана димом сибірських пожеж. Птахи погано бачили здобич, гризунів, з повітря, їм доводилося полювати на землі. Ефективність такого полювання виявилася низькою, що призвело до загибелі великої кількості молодняку хижих птахів, трупи яких ми часто зустрічали під час літніх експедицій ", - заявив експерт.

У Greenpeace повідомили, що тільки в Красноярському краї через лісові пожежі могли постраждати і загинути 13 тисяч тварин різних видів, що мешкають у тайзі.

Крім того, у Всесвітній метеорологічній організації заявили, що лісові пожежі у Сибіру та інших північних територіях можуть спровокувати глобальні зміни клімату. Експерти не виключають, що наслідки для екології Землі будуть катастрофічними.

Нагадаємо, що найпотужніші лісові пожежі цього літа вирували в Іркутській області, Красноярському краї і Якутії. За даними Greenpeace, згоріло більше 13 млн гектарів лісу. За даними еко активістів, пожежі 2019 року стали наймасштабнішими за всю сучасну історію спостережень.

Як повідомляв "Апостроф", російська влада не гасила лісові пожежі у важкодоступних територіях через те, що витрати на це перевищували прогнозований збиток. Після того як на проблему звернули увагу провідні російські і світові ЗМІ, політики і відомі музиканти, прем'єр РФ Дмитро Медведєв наказав вжити термінових заходів для ліквідації природних пожеж.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії Тема: Экология
Теги: