RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стріляли не вперше: спливли резонансні деталі вбивства в Києві "особистого ворога" Кадирова

На Арслана Гусейнова, якого вбили в Києві 13 жовтня, напали не вперше.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Факти".

Нагадаємо, Гусейнова розстріляли 13 жовтня на вулиці Дегтярівській в столиці, де він проживав останнім часом. На місці події були виявлені гільзи від пістолета Макарова. За словами очевидців, двоє чоловіків кавказької зовнішності підійшли до цієї людини і п'ять разів вистрілили в нього практично впритул, після чого зникли на чорній Toyota Camry з номерами АХ2531ЕО в напрямку метро "Лук'янівська". Як виявилося, номера авто були підробленими і числяться вони за сірим Daewoo LANOS, зареєстрованим в Харкові.

Пізніше стало відомо, що на життя Гусейнова здійснювали замах два роки тому приблизно на тому ж місці. 8 вересня 2017 року приблизно о 14:50 у поліцію Києва надійшло повідомлення від власника Porsche, якого обстріляли і таранили біля перехрестя вулиць Дегтярівської і Зоологічної. Але, як виявилося, він не був метою злочинців і постраждав випадково.

Метою кілерів в сірому Opel з іноземними номерами були пасажири іншої іномарки на евробляхах. Ганяючись за жертвами, вони стріляли по ним з автомата Калашникова та випадково таранили Porsche, у якого згодом відвалилися бампер і крило. Незважаючи на зіткнення, кілери спробували продовжити погоню за жертвами, які виїхали в сторону метро "Лук'янівська". Наздогнати їх не вдалося: ті встигли дістатися до медичного центру на вулиці Бердичівській, де звернулися за допомогою - одному з переслідуваних потрапили в живіт, другий отримав численні поранення кінцівок. Одним з поранених виявився саме Арслан Гусейнов.

Гусейнова також називають ворогом Кадирова. Саме тому екс-нардеп Ігор Мосійчук заявив про "московських агентів", а в антиукраїнських ЗМІ і пабліках Росії і окупованих проросійськими терористами територій Донбасу розстріл Гусейнова називають "сакральною жертвою", стверджуючи, що "бандерівці" вбили його, щоб загострити обстановку і розпалити "націоналістичну істерію" напередодні святкування Дня захисника і маршу "Ні капітуляції".

Як повідомляв "Апостроф", навесні в Шевченківському районі Києва виявили тіло працівника Адміністрації президента. На тілі чоловіка були ознаки насильницької смерті.