RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Будинки почнуть іти під землю: спливли моторошні деталі підземних поштовхів в Макіївці

В Україні пояснили, якими страшними наслідками можуть обернутися "землетруси", які спостерігають жителі окупованої бойовиками Макіївки останнім часом.

Про це написав на сайті "Антикор" відомий блогер Фашик Донецький.

"Комісія з Києва ще в 2007 році сказала, точніше наказала дуже пильно стежити за найменшими поздемними поштовхами в Макіївці. Причина - фактично вся Макіївка ще тоді стояла на пустотах, а це означало, що поштовхи могли викликати або вибухи на шахтах, або вода. Ну, а так, як до в'язниці не хотілося нікому, то ситуацію постійно тримали на контролі - ніхто не хотів признавати вину в можливому утворенні кратера на місці Макіївки", - написав він.

Блогер також пояснив, що саме стало стартом для нових підземних поштовхів в Макіївці.

"Почнемо з того, що більше двох років, зовсім недалеко від місця підземних поштовхів, стояли артилерійські точки колаборантів і російської окупаційної армії. Ну, або якщо простими словами, недалеко від місця теперішніх підземних поштовхів в Макіївці, стояли і батареї РСЗВ [градів], і батареї сау, і батареї гаубиць", - пояснив він.

Також Фашик Донецький озвучив невтішний прогноз, як буде розвиватися ситуація далі.

"Катастрофи з перетворенням Макіївки в кратер з трупами цивільних не уникнути. Підземні води вже близько, відкачувати їх ніхто не збирається. Точніше нічим. Точніше *ахуй потрібно. Точніше РФ не для того РФ прийшла на Донбас, щоб кого-небудь дійсно "рятувати" . Найстрашніше те, що в ситуації з підземними поштовхами, ми можемо просто спостерігати і просто чекати, коли мірняк, разом зі своїми будинками тупо почне провалюватися під землю. Ми будемо спостерігати катастрофу, спонсором якої є Кремль, в прямому ефірі", - спрогнозував він.

Відзначимо, що землетруси в Макіївці відбуваються вже більше місяця.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені пояснили, чи можливий сильний землетрус в Україні. Фахівці радять при підземних поштовхах забути про ліфти в багатоповерхівках і швидко тікати з дому.