RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Новий масштабний обмін полоненими між Україною і Росією: Київ назвав уточнені цифри

Під час нового обміну полоненими на Донбасі, який за підсумками "нормандського саміту" повинен пройти до Нового року, українська сторона хоче повернути 77 осіб.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на УНІАН.

"77 осіб - це та кількість людей, яких ми можемо повернути на сьогоднішній день. Це підтверджені особи з боку Донецька (53 людини) і Луганська (24 людини)", - цитує видання представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Валерію Лутковську.

За словами Лутковської, наступне засідання Тристоронньої контрактної групи, в рамках якого буде обговорюватися питання обміну, відбудеться 18 грудня.

"Перший крок (обміну - прим. ред.) - це все підтверджені на всіх підтверджених, а другий крок - все розшукувані на всіх розшукуваних, тому що ми знаємо, що люди там є, у нас є довідки, що підтверджують, що вони знаходяться в місцях позбавлення волі, але їх не підтвердили ще в ході наших переговорів", - додала вона.

Детальніше про попередній обмін полоненими, читайте в матеріалі "Апострофа": Обмін завершено! Українці повернулися з російського полону: онлайн трансляція з "Борисполя".