В Україні промовчали про важливу деталь в розслідуванні причин катастрофи літака в Ірані

У розпорядженні України наявні докази свідчили ракетного удару по літаку МАУ, який розбився в небі над Тегераном в середу, 8 січня, ще до того, як відповідну інформацію оприлюднили західні партнери.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Ще до того, як Іран змінив свою позицію, ми знали цю інформацію. Ми знали цю інформацію ще до того, як її почали оприлюднювати наші шановні партнери з інших країн", - заявив виданню секретар РНБО Олексій Данилов.

За його словами, українським фахівцям вдалося з'ясувати навіть "назву цієї ракети, знаємо, коли її купила іранська влада і знаємо, у кого її купили".

"І за дуже короткий проміжок часу, з'єднавши всі інформаційні потоки, ми зрозуміли, що сталося. Ми не могли це зробити відразу публічно, нам треба було ще попрацювати. Іран - це дуже складна країна, і ми дуже хвилювалися, щоб вони не відправили наших фахівців в зворотну сторону", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військовослужбовець ЗСУ Ігор Лук'янов вказав на розбіжності в заяві іранського генерала Аміра Алі Хаджизаде про удар по українському літаку.