RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Самогубство студентки в Тернополі: в університеті влаштували протест, фото

У п'ятницю, 17 січня, іноземні студенти Тернопільського медичного університету зібралися в актовому залі вузу через смерть шестикурсниці з Гани, Бадмус Ололаде Рафіат, яка наклала на себе руки.

Про це повідомляє сайт "Терміново".

Студентка не здала іспит з педіатрії з третьої, тобто останньої спроби, і була представлена на відрахування з вузу. Після цього вона і прийняла рішення звести рахунки з життям.

Студенти вважають, що причиною загибелі Бадмус Ололаде Рафіат стали занадто суворі умови навчання. Вони вимагали скорочення кількості питань і кількості членів комісії на іспитах, пом'якшення вимог до студентів, можливості здавати іспит більше трьох разів. Крім того, студенти вимагали звільнити декана факультету.

"Також ми хочемо, щоб студентів не відраховували з шостого курсу, тому що вони вже дуже багато провчилися", - заявив представник Всеукраїнської асоціації студентів Гани в Україні Кайзер Кодуах.

Ректор медуніверситету Михайло Корда висловив готовність зустрітися з лідерами протесту і обговорити всі їхні проблеми. Заявив, що відкритий для кожного студента, просить писати йому на електронну пошту і обіцяє, що жоден лист не залишиться без відповіді. Ректор готовий вдосконалювали правила і положення університету, якщо тільки це не будуть суперечити закону України.

Ректор обіцяв в рамках закону, правил навчання та положень університету допомогти п'яти іноземним студентам, які теж не здали іспит і повинні бути відраховані. Вони зможуть або перевестися в інший університет, або отримають шанс перездати іспит.

Як раніше повідомляв "Апостроф", студентка Бадмус Ололаде Рафіат випила щурячу отруту після того, як не здала іспит. Її тіло виявив на вулиці в Тернополі місцевий житель.