У "Борисполі" зворушливо попрощалися з жертвами авіакатастрофи в Ірані: фото і відео

19 січня в аеропорту "Бориспіль" пройшла церемонія вшанування пам'яті загиблих у результаті катастрофи авіалайнера компанії МАУ в Ірані, яка сталася 8 січня.

"Апостроф" слідкував за всіма подіями.

Борт з тілами загиблих українців зустрічали президент України Володимир Зеленський, а також глава Верховної Ради Дмитро Разумков, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, помічники президента Сергій Шефір та Андрій Ярмак, генпрокурор Руслан Рябошапка, голова Служби безпеки Іван Баканов та інші.

Хроніка подій:

14:57 У "Борисполі" триває церемонія прощання з жертвами страшної авіакатастрофи, в мережі публікують фото.

14:08 Люди несуть з собою квіти і вінки до терміналу МАУ, де проходить церемонія прощання з жертвами авіакатастрофи в Ірані.

13:51 Попрощатися з жертвами катастрофи літака МАУ збираються рідні, знайомі, колеги.

13:10 Людей почали пускати в термінал, де пройде прощання з жертвами авіакатастрофи в Ірані.

13:04 Друзів, родичів, а також журналістів тримають на вулиці, перед входом у термінал. Пропускають тільки організаторів, передає кореспондент "Апострофа".

12:13 Біля терміналу B на вшанування пам'яті загиблих у катастрофі літака МАУ у Ірані засигналили автомобілі, це тривало рівно хвилину. Провести таку акцію українців раніше у Facebook закликав президент МАУ Євгеній Дихне.

12:11 Поліцейські перекрили рух на Бориспільській трасі в бік аеропорту.

12:07 Чорні катафалки з тілами жертв катастрофи літака МАУ в Ірані, які доставили в аеропорт "Бориспіль", зробили коло в пам'ять про трагедію. Кадри з машинами супроводили знімками загиблих і траурним маршем. Авто провели співробітники "Борисполя", які втратили в катастрофі колег.

11:54 Українці несуть квіти, аби вшанувати пам'ять загиблих під час аварії літака МАУ.

11:37 Пілот МАУ спростував версію, що збитий літак міг піти з курсу.

"Це абсолютно неприпустимо. Я кілька разів був у Тегерані. Ми проходимо тренажерну перевірку в Тегерані. Я відхиляю всі помилки. Відео говорить сама за себе", - заявив пілот МАУ Дмитро Лех.

11:26 Труни із загиблими в Ірані українцями вантажать у катафалки. Пізніше їх перевезуть в аеропорт. Всі бажаючі зможуть прийти на церемонію прощання, яка триватиме до 19:00.

11:22 Тіла загиблих в Ірані українців виносять з літака.

11:14 Українські політики зустрічають літак із загиблими в Ірані українцями.

11:06 Тіла українців, які загинули внаслідок збивання літака МАУ під Тегераном, повернули з Ірану на батьківщину. Літак вже приземлився в аеропорту "Бориспіль".

10:56 В аеропорту "Бориспіль" чекають рейс з тілами загиблих в авіакатастрофі в Ірані. Очікується прибуття президента України Володимира Зеленського.

Очікується, що захід розпочнеться близько 11 години ранку, про що повідомили на сайті глави держави.

Через траурних меропріятіяй на окремих ділянках Бориспільського шосе і в районі аеропорту "Бориспіль" можливі тимчасові незначні обмеження руху транспорту.

Нагадаємо, що українців попросили 19 січня натиснути на автомобільний сигнал і так віддати останню шану членам екіпажу українського літака, який розбився в небі над Тегераном 8 січня.