RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал зі смертю чоловіка в черзі лікарні Києва отримав несподіване продовження

З'явилися нові подробиці смерті чоловіка в черзі центральної поліклініки Голосіївського району Києва.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Обозреватель", свідки кажуть, що медики не змогли надати допомогу чоловікові, а швидка їхала дуже довго.

При цьому представники Департаменту охорони здоров'я КМДА заявили виданню, що чоловікові відразу надали допомогу.

"На весь поверх, де сидять кардіологи, не знайшлося жодного лікаря, який міг би надати першу допомогу. Не знайшлося і в усьому 11-поверховому будинку. За лікарями першої допомоги в аптеки бігли люди з черги. Швидку чекали 30 хвилин ... лікарі поліклініки не могли нічого зробити. Як вони говорили, просто не було чим. Чоловіка не врятували. Швидка лише констатувала смерть", - написала в соціальній мережі очевидець Олена Кагал.

У свою чергу медики кажуть, що необхідна медична допомога була надана вчасно.

"Швидка приїхала в поліклініку Голосіївського району рівно через 10 хвилин. Виклик був о 8:47, а о 8:57 лікарі швидкої почали реанімаційні заходи. Так, була проведена дефібриляція серця - кілька розрядів. Але, на жаль, серце запустити не вдалося", - говорять представники Департаменту.

За словами представників відомства, лікарі поліклініки ще до приїзду швидкої почали реанімаційні заходи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві в дитячій поліклініці в Подільському районі сталася жахлива надзвичайна подія: там демонтовані двері придавили малолітню дитину.