RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Бойовики потужно атакували ЗСУ на Донбасі, але поплатилися: заява штабу

У понеділок, 2 березня, бойовики на Донбасі 13 раз порушили режим припинення вогню, атакувавши Збройні сили України (ЗСУ) з різних видів озброєння, але поплатилися за це і зазнали серйозних втрат.

Про це йдеться в заяві штабу Операції Об'єднаних сил.

"Противник обстрілював наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що бойовики вели вогонь по населеному пункту Красногорівка з міномета калібру 120 мм. Одна з мін розірвалася біля будинку і вибила шибки, осколки поранили місцеву жительку.

У результаті ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення, троє - бойове ураження.

"За підтвердженими даними, втрати російських окупаційних військ протягом останніх двох днів склали: незворотними - 4 людини, пораненими і травмованими - 2 людини, знищено озброєння і військової техніки - 2 одиниці", - підкреслили в штабі.

Як повідомляв "Апостроф", 1 березня на Донбасі в результаті обстрілу бойовиками позицій ЗСУ загинув 41-річний сержант 46-ї окремої десантно-штурмової бригади Сергій Руських.