RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Не захотіли брати в реанімацію: на Волині чоловік помер після візитів до лікарні

У селі Єлизаветин Рожищенського району Волинської області помер 37-річний Сергій Бринчук, якого лікарі не захотіли брати в реанімацію.

Про це повідомляє місцеве видання "Район. Рожище".

Трагедія сталася 5 квітня. Рідні покійного вважають, що смерть могла не настати, якби лікарі вчасно надали необхідну допомогу, а не відправили хворого додому.

Брат померлого Володимир Бринчук повідомив, що вранці 5 квітня він відвіз Сергія з різкими болями внизу живота в приймальне відділення Рожищенської центральної районної лікарні. Там хворого направили до сімейного лікаря. Чоловік здав аналізи, йому призначили також ультразвукову діагностику.

Вранці обстеження пройти не вдалося, оскільки лікар був у відпустці. Хворого відправили додому.

Близько 18:00 з лікарні зателефонували і повідомили, що можна приїхати на УЗД, оскільки лікар зміг прийти, щоб оглянути пацієнта. Після цього Володимир Бринчук з братом Сергієм повернулися в лікарню.

"Лікар сказав, що печінка збільшена. Аналізи теж були погані. Порадили лягати в реанімацію. Але завідувач реанімаційним відділенням не захотів брати його в реанімацію і сказав їхати додому", - сказав брат померлого.

Володимир Бринчук написав заяву в поліцію, вказавши на недбалість медпрацівників.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до двох років. Ведеться слідство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві чоловік помер у черзі в лікарні.