RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Чи вводиться у Львові комендантська година: влада дала чітку відповідь

У Львові не планують вводити комендантську годину, а лише рекомендують громадянам утриматися від пересування та перебування в громадських місцях у вихідні.

Коронавірус вбив понад 100 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив у Facebook голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Він закликав жителів області в період з 13:00 суботи (11 квітня) до 6:00 понеділка (13 квітня) утриматися від перебування на вулиці та в громадських місцях для мінімізації поширення коронавірусу.

Правоохоронці контролюватимуть пересування автотранспорту на кордоні Львівської області з 11 квітня і до завершення періоду карантину.

Прес-секретар голови Львівської ОДА Дарина Бавзалук повідомила виданню 032.ua, що в ці вихідні ніяких додаткових обмежувальних заходів у Львові вводитися не буде, а магазини, аптеки та інші об'єкти будуть працювати відповідно до вже діючих карантинних обмежень.

Мер Львова Андрій Садовий написав у Telegram, що інформація про введення на території міста комендантської години або будь-яких інших додаткових обмежень є фейковою.

"Місто живе в режимі карантину: на вулицю слід виходити тільки при необхідності і обов'язково в масці. Сьогодні на "гарячу лінію" міста надійшло понад 300 звернень. Магазини, аптеки та інші установи будуть працювати в режимі карантину, як це було протягом останнього місяця", - повідомив він.

9 квітня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків написав у Facebook про те, що уряд розглядає можливість введення комендантської години у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Президент Володимир Зеленський провів 9 квітня селекторну нараду з головами ОДА, під час якої обговорювалася можливість введення комендантської години в декількох областях країни.

Як повідомляв "Апостроф", з 11 квітня в Чернівецькій області введено "драконівський" режим карантину.

Крім того, з 11 квітня в Закарпатській області вводиться жорстка заборона для громадян. Їм не можна буде виходити з дому в найближчі вихідні.

Також у Волинській області введено нові карантинні обмеження на найближчі вихідні. Додаткові обмеження на найближчі та наступні вихідні введені і в Київській області.