RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Хворий на коронавірус лікар з України розповів про симптоми захворювання по днях

Медик з Олешок (Харківська область) Володимир Шленський, котрий захворів на Covid-19, розповів про симптоми хвороби по днях.

Європа починає тестувати вакцину: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляється на сторінці "Олешки City" в Facebook.

Шленський - сімейний лікар, який працює в Олешківської районної лікарні. Захворів він сам, його дружина та одинадцятимісячна дитина. Всі вони відносно легко перенесли хворобу і зараз одужують.

Медик докладно описав перебіг своєї хвороби.

За його словами, контакт з носієм вірусу стався 2 або 3 квітня.

Вже 4 квітня він відчув першіння в горлі, сухість у носі.

5 квітня першіння в горлі посилилося, з'явилася сильна слабкість, сонливість, покашлювання. До вечора температура підвищилася до 37,1. Першіння в горлі зменшилося, з'явилася спрага, сухість у роті та в носі.

6 квітня температура підвищилася до 37,4. З'явився кашель, печіння в грудях, біль в очах, м'язах спини, попереку, стоматит.

7 квітня пульс при незначних навантаженнях став підвищуватися до 116 ударів на хвилину, температура досягла 37,8. Слабкість, біль в очах та в спині залишалися. З'явився головний біль, біль при вдиханні, осиплість голосу.

8 квітня у медика був узятий ПЛР-тест на коронавірус. Біль у грудній клітині при вдиханні посилився, температура склала близько 37 градусів, також було втрачено нюх.

9 квітня температура знизилася до 36,8. Сухий кашель посилився, слабкість була незначною, з'явився біль у лімфовузлах. До вечора температура підвищилася до 37,2.

10 квітня температура становила 36,8 з ранку та 37,2 - увечері, залишався сухий кашель, стоматит, втрата нюху.

Протягом 8-14 днів захворювання температура становила близько 37 градусів, залишався сухий кашель, нюх почав повертатися з 12 дня. Кашель зник на 15-18 день захворювання.

Щодо лікування Covid-19 лікар повідомив, що жарознижувальні чи антибіотики не знадобилися, оскільки хвороба протікала в легкій формі.

Після пройдених тестів, якщо вони покажуть відсутність в його організмі вірусу, лікар сподівається повернутися до роботи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше інфекціоністи перерахували симптоми коронавірусної хвороби.